Napajalniki

Napajalniki so pomembni gradniki strojev, naprav in nadzornih sistemov, saj je stabilno napajanje sistema ključnega pomena za nemoteno delovanje. Omron je pionir na področju stikalnih napajalnikov in z več kot 35-letnimi izkušnjami v industrijski avtomatizaciji. V ponudb je širok nabor industrijskih napajalnikov za potrebe vaših želja. Vsi napajalniki zagotavljajo zanesljivo napajanje vaših sistemov.
Kompaktni napajalniki so na voljo z enotnimi merami višine in globine in z različnimi merami širine ohišja, glede na zahtevo moči. Ponujajo največjo moč na prostornino v tri- ali eno-faznih različicah. Vsi napajalniki imajo možnost montaže na DIN letev.
Omronovi napajalniki s prikazovalnikom serije S8VS ponujajo pametni zaslon in edinstvene funkcije. Stanje napajalnika je vidno na sprednji strani in prikazuje trenutno izhodno napetost, izhodni tok in najvišji izmerjeni tok. Razbrati je mogoče tudi delovni čas napajalnika za morebitno menjavo ob času, ki je priporočen. Vsi modeli omogočajo nadzor 8 različnih vej napajanja, kar poenostavi diagnosticiranje napake, če se pojavi.
Napajalniki v kovinskem ohišju spremenljivimi merami širine in globine glede na zahtevo moči. V ponudbo spadata družini S8JX-G, S8jX-P in S8VM. Vsi napajalniki imajo možnost panelne montaže in montaže na DIN letev. Izbor moči sega od 15W do 1500 W modelov z različnimi izhodnimi enosmernimi napetostmi od 5VDC do 48VDC.
Odprti napajalniki prihranijo prostor in omogočajo večjo vsestranskost pri vgradnji. Najprimernejši so za manjše naprave, kjer smo omejeni s prostorom. Ponujajo zmogljivost do 200% konične moči.
Z redundantnimi enotami S8VK-G je zagotovljena največja stabilnost in zanesljivost sistema. S8M enote nudijo popolno več-zančno kontrolo in zaščito v 24 V enosmernih tokokrogih. Nadzorujejo lahko do 4 tokokroge in beležijo čase delovanja, podatek o tokovnih konicah, čase vklopov in izklopov. Nastavljati jih je možno na enoti sami, ali s pomočjo namenskega programskega orodja.