Induktivni senzorji

Induktivni senzorji, izdelani na osnovi industrijskih standardov, zagotavljajo najvišjo zanesljivost za zaznavo strojnih delov ter kovinskih predmetov. Zaznavajo lahko na kratkih in dolgih razdaljah, v posebnih okoljih ter omogočajo posebne zahteve za vgradnjo in prikljucevanje. V naboru je veliko vrst tipov z različnimi načini priključevanja. Primerni so za veliko vrst aplikacij. Induktivni senzorji za uporabo pri zahtevnih aplikacijah v avtomobilski industriji, živilski industriji, za zelo natančne aplikacije, za eksplozivna okolja, za visoke temperatur. Senzorji so odporni na kemikalije in olje.
V ponudbi so cilindrični standardni induktivni senzorji v velikostih M8, M12, M18 in M30 in v medeninastem, ali nerjavečem jeklenem ohišju, oglati induktivni senzorji v kompaktnih  ohišjih s krajšo ali daljšo zaznavno razdaljo, miniaturni senzorji v M3 ali M5 ohišju, premera od 4 mm do 5.4 mm, v majhnem oglatem ohišju iz plastike, medenine, ali nerjavečega jekla.
Za daljše zaznavne razdalje so na voljo induktivni senzorji v cilindrični ali oglati izvedbi za do 40 mm razdalje zaznavanja (neoklopljeni) in 30 mm (vklopljeni).