Nadzor energije

V ponudbi so Omronove enote za nadzor energije s katerimi je možno meriti, prikazovati in optimirati vaš račun za energijo. Kombinacija strojne opreme, programske opreme in Omronovega strokovnega znanja omogoča učinkovito upravljanje porabe energije brez zmanjšanja proizvodne kapacitete ali kakovosti in hkrati ustreza zahtevam direktive EU 27/2012 in ISO50001.
Električna energija je navadno drugi najvišji strošek za tovarne ali komercialne obrate. Nova serija Omronovih nadzornih naprav moči prinaša nov koncept upravljanja z energijo.
Stisnjen zrak lahko predstavljajo do 10% energije porabi v številnih tovarnah. Do sedaj je bila ta poraba energije neviden, vendar lahko sedaj s senzorji pretoka zraka serije D6FZ učinkovito vizualiziramo, zmanjšamo in boljše upravljamo tega velikega porabnika energije.
Nadzorna mrežna enota je oddaljena enota za beleženje in spremljanje porabe, preko katere lahko do 31 enot za nadzor energije povežemo v mrežo (RS-485 komunikacija ali z uporabo brezžičnega pretvornika). Nastaviti je možno različne intervale beleženja, ki se shranjujejo na SD kartico. Na enoto lahko dostopamo preko LAN povezave.