Omron mobilni manipulator s 3D kamero

Avtomatizirano pobiranje izdelkov iz zalogovnika s pomočjo mobilnega manipulatorja s 3D kamero 

Rešitev z mobilnim manipulatorjem OMRON vključuje sodelujoči robot TM, ki je opremljen z novo 3D kamero in lahko iz koša pobere predmete, ki so naključno orientirani kot pri t. i. »Bin picking« aplikacijah.

Vir: Omron Industrial Automation EMEA

V preteklosti je bilo pobiranje in sortiranje predmetov težko avtomatizirati zaradi raznolike teže, oblike in usmerjenosti predmetov, saj zahtevajo različno pozicioniranje in silo za prijemanje. 3D kamera locira predmete in pošlje njihove koordinate robotu, medtem ko programska oprema naredi napredne izračune potrebne za optimizirano prijemanje, v končni fazi pa mobilni robot LD odpelje razvrščeno blago na zahtevano mesto.

Robotsko pobiranje izdelkov je idealna rešitev za razbremenitev ponavljajočih se nalog, avtonomno izpolnitev ali pripravo naročil in transport blaga do naslednjih delovnih postaj.

 

Prednost novega 3D sistema je kamera, ki je nameščena direktno na robota, zaradi česa lahko slikamo predmet iz različnih pozicij in se tako izognemo nepravilni prepoznavi zaradi slabe pozicije kosa v zaboju.

OMRON FH-SMD kamera poenostavi implementacijo 3D kamernega sistema za pobiranje zaradi kompaktne oblike, nizke teže in zmogljivega procesiranja. Omronov 3D sistem robotskega vida  uporabnikom pomaga pri ročnem upravljanju sortiranja delov, ki se uporabljajo v postopku sestavljanja.  S tem zmanjšamo napake ki nastanejo pri razvrščanju, preprečimo poškodbe pri dvigovanju bremen in se izognemo težavam z zagotovitvijo človeških virov za nabiranje in sortiranje materiala.