Brezkontaktno varnostno vratno stikalo Omron serije D41

Zmanjšanje nevarnosti zaradi izklopa varnostnih naprav - za varno in brezskrbno proizvodno okolje. 

Preprečite nesreče v industriji, ki jih povzročijo človeške napake

Varnostne komponente opravljajo svoje varnostne funkcije le, če so pravilno uporabljene.

Nekatere nesreče v industriji nastanejo zaradi nedovoljenega poseganja v varnostne elemente, ki se uporabljajo za varovanje strojev in naprav, čeprav bi jih bilo mogoče preprečiti. Takšne nesreče pogosto povzročajo velike težave, zato si prizadevamo za standardizacijo preprečevanja nedovoljenih posegov. Številne države tako že sprejemajo standard EN ISO 14119: 2013, ki opredeljuje ukrepe, potrebne za zmanjšanje poškodb varnostnih elementov in naprav.

Zmanjšanje nevarnosti poškodb z uporabo visoko kodiranih sistemov

Zahvaljujoč vgrajeni funkciji za preprečevanje izklopa samega stikala, lahko zmanjšamo tveganja za poškodbe zaščitnih varoval. V visoko kodiranem varnostnem stikalu vrat je fiksno vgrajena kombinacija senzorja in aktuatorja, z možnostjo do 1000 različnih povezav.

Brezkontaktno stikalo D41D

  • Kompaktna oblika se prilega tesnim prostorom znotraj strojev in ne ovira vstopa skozi odprtine.
  • Stikalo D41D se ujema z zasnovo stroja, hkrati pa zagotavlja odlično vsestranskost pritrditve.
  • Seznanjanje vseh serijsko povezanih stikal lahko opravimo hkrati, s čimer se zmanjša čas načrtovanja ter zagona varnostnega sistema.

Varnostna ključavnica D41L

  • Higienska zasnova s certifikatom ECOLAB, ki preprečuje nabiranje vode in tujkov, ter odpornost na detergente, omogočajo enostavno in hitro čiščenje sistema.