Varnostna vratna stikala Omron

Omron kodirana varnostna vratna stikala serije D41G

Robustno zaščitno stikalo za zaklepanje z RFID in zadrževalno silo do 2000 N je idealno za najzahtevnejše aplikacije, vključno z robotskimi aplikacijami. 

Integratorji robotskih sistemov morajo razviti varnostne rešitve, ki preprečujejo, da bi delavci ostali ujeti znotraj nevarnih območij. Končni uporabniki pa so pogosto zaskrbljeni, ali so varnostni sistemi dovolj učinkoviti, izvedeni v skladu z dobro tehnično prakso in skladni s standardi ter ali omogočajo osebju varen in hiter izstop iz nevarnega območja.

D41G je varnostno zaščitno stikalo za zaklepanje vrat z RFID, ki onemogoča nepooblaščenemu osebju poseganje v varnostni sistem. D41G serija je sestavljena iz varnostne enote za izhod v sili in različnih tipov aktuatorjev, vključno s kljuko vrat, namenjeno vratom z levimi ali desno nameščenimi tečaji. Varnostno enoto za izhod v sili je mogoče enostavno namestiti na standardne aluminijaste profile. Na enoti so nameščene signalne LED diode, ki nudijo osebju obsežno diagnostiko in informacijo o stanju sistema. Varnostno enoto je mogoče povezati v serijo z največ 31 varnostnimi enotami.

Značilnosti

  • Onemogočanje posega v varnostni sistem 

Serija D41 nudi varnostna stikala za vrata z RFID z možnostjo brezkontaktnega zaklepanja, kar preprečuje poseganje nepooblaščenemu osebju v varnostni sistem. Na takšen način je izpolnjena najvišja raven zaščite delovnega osebja.

  •  Zmanjšuje stroške investicije

Ena družina med seboj povezljivih izdelkov z različnimi tipi aktuatorjev poenostavi izbiro varnostnega sistema.

  • Enostaven za namestitev in odpravljanje težav

Serija D41 stikala za varnostna vrata so enostavna za namestitev in vzdrževanje. Izbira opreme, namestitev, nadgradnja sistema ter vzdrževanje zahteva minimalno količino potrebnih delovnih ur.

  • Zagotovljena varnost delavcev v bližini robotskih aplikacij

D41G je učinkovit, zanesljiv in robusten varnostni sistem, primeren za vsako robotsko aplikacijo. Preprečuje delovnemu osebju približevanje nevarnemu področju.

 

Primer uporabe

Slika prikazuje možnost uporabe  pri vstopu v nevarno področje z namenom vzdrževanja in izstop iz nevarnega področja. Uporaba varnostnega izhoda je mogoča tudi v primeru prekinitve električne energije.