UV dezinfekcija z mobilnim robotom OMRON LD

Ultravijolična dezinfekcijska rešitev


Pandemija koronavirus je močno povečala potrebo po pametnih rešitvah za razkuževanje. Podjetje ICA Traffic Gmbh z napravo HERO21 ponuja inovativen in učinkovit tehnološki pristop - mobilno napravo z razkuževalno rešitvijo UV-C. Dezinfekcijska enota z ultravijolično (UV) svetlobo je nameščena na mobilnem robotu OMRON LD.

UV roboti so učinkovitejši od tradicionalnih metod razkuževanja

Običajne metode razkuževanja, kot so brisanje in drgnjenje, so pogosto neustrezne in lahko celo spodbujajo odporne mikrobe. Na površinah javnih prostorov, kjer ni mogoče neprestano razkuževanje, lahko s pomočjo ultravijolične svetlobe bakterije, mikrobe in viruse uničimo veliko bolj učinkovito. Primeri uporabe dezinfekcije z ultravijolično svetlobo so čiščenje pitnih voda, dezinfekcija prezračevalnih sistemov, dezinfekcija pri proizvodnji hrane, dezinfekcija v bolnišnicah….
V kombinaciji z mobilnimi roboti lahko razkuževanje z UV svetlobo izvedemo samodejno, natančno, hitro in učinkovito. Strokovnjaki za avtomatizacijo OMRON, partnerji podjetja ICA Traffic in študenti univerze Ruht Bochum so razvili mobilno napravo za dezinfekcijo z ultravijolično svetlobo- HERO21.
HERO21 se uporablja za razkuževanje prostorov, zaščito zaposlenih in s tem znatno zmanjšanje tveganja okužbe, saj je stopnja dezinfekcije 99,99 odstotna in dosežena pokritost 360 stopinj.


HERO21


Robot se avtonomno premika po prostorih, ki jih je potrebno razkužiti. Preko aplikacije na tabličnem računalniku ali mobilnem telefonu napravo usmerimo v prostor. Zaposlene tako dodatno zaščitimo, saj ne vstopajo v onesnažen prostor. Robot OMRON LD skenira in shrani vse podatke o prostoru. Poseben senzorski sistem zazna ali je v prostoru še kakšna oseba. V tem primeru se dezinfekcija ne aktivira, ampak aplikaciji pošlje opozorilno sporočilo. Med postopkom razkuževanja lahko senzorji zaznajo, ali je oseba na primer odprla vrata in tako samodejno izklopi enoto UV-C. HERO21 tako odlikuje razkuževanje prostorov v kombinaciji z osebno varnostjo. Prostor lahko razkužuje do 3,5 ure, kar ustreza 14 sobam velikosti 25 kvadratnih metrov. Povprečno porabi 10 minut na sobo. Čas polnjenja je 2 uri.


Aplikacija za HERO21

Roboti LD OMRON so avtonomni mobilni roboti, primerni za gibanje po različnih površinah, saj se, za razliko od tradicionalnih AGV robotov, pomikajo po običajnih poteh objekta in ne zahtevajo dragih sprememb v prostoru. Varnostni laserji omogočajo robotom da zaznajo ovire na svoji poti in preprečijo trke. Zahvaljujoč OMRON programski opremi za upravljanje voznega parka, lahko znotraj objekta, kot flota, deluje več mobilnih robotov.

Vas zanima več? Kontaktirajte nas.