Končna kontrola s sistemom strojnega vida OMRON serije FH

Končna kontrola izdelkov s sistemom strojnega vida OMRON serije FH z vgrajenimi algoritmi umetne inteligence

V proizvodnih procesih nenehno stremimo k avtomatizaciji končne kontrole izdelkov, ki pa zaradi potrebne zanesljivosti delovanja predstavlja velik izziv predvsem za odgovorne v kakovosti.

Sodobni sistemi strojnega vida uporabljajo algoritme s strogimi merili, ki preprečijo prehod slabih izdelkov v proizvodnem procesu. Ti algoritmi v veliki meri povzročajo t. i. problem »Over detection,« ki tudi dobre izdelke prepoznajo kot slabe. Za stabilno delovanje takšnega sistema so potrebne prilagoditve algoritmov s strani programerjev, kar pa v veliki meri vpliva na povišanje stroškov razvoja tovrstne aplikacije.

Prikaz problematike t.i. »Over detection«

Pri OMRON-u rešujemo tovrstno problematiko z uporabo zmogljivih kamernih sistemov in vgrajenimi algoritmi umetne inteligence, ki skupaj tvorijo najboljšo kombinacijo natančnosti, hitrosti obdelave slike in ceno takšnega sistema. FH sistem strojnega vida z uporabo umetne inteligence (AI) reproducira človeško natančnost in izkušnje, hkrati pa drastično zmanjša celoten proces potrebnega programiranja.

Delovanje AI algoritma 

Struktura običajnega programa končne kontrole s sistemom strojnega vida je sestavljena iz več algoritmov, ki zahtevajo ustrezno znanje in izkušnje programerjev. Z uporabo t. i. »AI Fine Matching«  algoritma je možno zanesljivo zaznavati majhne madeže, neravnine, odrgnine, praske, majhne defekte idr. z enim samim algoritmom. Uporaba tega algoritma bistveno zmanjša čas za razvoj aplikativnega programa za končno kontrolo izdelkov.

Priporočamo

FH-SC

FH kamera, 0,3 Mpx, barvna

FH-L550-10

FH-Lite kamerni sistem 4-kanalni

FH-SC02

FH kamera, 2 Mpx, barvna

FH-SC04

FH kamera, visoka ločljivost, 4 Mpx (2040 x 2040), barvna, v...