Popolna rešitev z IO-Link senzorji OMRON

Predstavljamo vam široko paleto izdelkov IO-Link - vključno z visokozmogljivimi senzorji in vsestranskimi IO-Link master enotami, s katerimi še lažje dosegamo povečanje produktivnosti in učinkovitosti povezane z rešitvami pametnih tovarn.

Nova ponudba senzorjev, združljivih z IO-Link, trenutno vključuje svetlobne, odsevne in difuzno-odsevne fotosenzorje, barvne senzorje, standardne bližinske senzorje in bližinske senzorje, ki so odporni na brizganje. Vsi modeli so na voljo s predhodnimi žičnimi povezavami, s standardnimi priključki M8 ali s priključki M12 Smartclick, ki ponujajo hitrejšo in bolj priročno namestitev.

Paleta izdelkov IO-Link

Številne inovativne funkcije, ki jih ponujajo novi senzorji, vključujejo zmožnost nenehnega spremljanja lastnih zmogljivosti in poročanja o njih ter podporo pri konfiguraciji s pomočjo podatkov, ki jih prenese sistem avtomatizacije.

Senzorje dopolnjujeta dva glavna modula IO-Link, eden z vijačnimi sponkami za vijake za uporabo z že zvezanimi senzorji, drugi pa s priključki Smartclick. Oba glavna modula omogočata povezavo standardnih senzorjev kot tudi novih vrst IO-Link kar olajša nadgradnjo obstoječih strojev in sistemov.

Fotoelektrični senzor E3AS z IO-Link

IO-Link je odprt mednarodni standard, ki ga podpira več kot 100 podjetij, vključno z večjimi proizvajalci senzorjev. Omogoča dvosmerno komunikacijo, poleg tega pa podpira tipične signale senzorjev in aktuatorjev ter omogoča njihovo izmenjavo informacij o stanju in delovnih parametrih. To pomeni, da lahko senzor ustvari opozorilo, ko njegova zmogljivost začne upadati, s tem pa omogoča predhodno popravilo, preden pride do zaustavitve stroja. Možnost pošiljanja novih parametrov na senzorje je še posebej uporabna pri strojih, ki upravljajo z več vrstami izdelkov, saj v mnogih aplikacijah odpravlja potrebo po ročnem posredovanju pri menjavi.

  

IO-Link nabor izdelkov

Omronovi novi IO-Link izdelki so del celotne platforme za avtomatizacijo podjetja, ki vključuje tudi podporo za EtherCAT in EtherNet / IP. Izdelki IO-Link so za brezhibno integracijo vključeni v programsko okolje Omron's Sysmac Studio, ki ponuja celovite zmogljivosti za konfiguriranje, programiranje, simuliranje in nadzor sistemov za avtomatizacijo.

Potrebujete več informacij?