Enostavna zasnova električne napeljave za panelne rešitve

V programsko opremo PCSCHEMATIC Automation bo vključenih 1500 komponent OMRON

 

Podjetji PCSCHEMATIC in OMRON bosta sodelovali pri integraciji skoraj 1500 Omronovih panelnih komponent, v programsko opremo PCSCHEMATIC Automation, ki omogoča enostavno risanje električnih diagramov in učinkovito inženirstvo za izdelovalce krmilnih omar.

PCSCHEMATIC Automation je napredna CAD programska oprema, katero so razvili pri danskem podjetju PCSCHEMATIC, ustanovljenega leta 1978. Programska oprema vsebuje pametno obravnavo referenčnih oznak v skladu z IEC / ISO 81346 in vključuje simbole za avtomatizacijo, PLK-je, »bus« vodila, enojne diagrame, pnevmatiko in hidravliko, hišne inštalacije in drugo.

Funkcija »Panelrouter«, omogoča izdelovalcem krmilnih omar, samodejno usmerjanje povezav na komponente in hkrati poišče najkrajše poti glede na celoten električni diagram.

Izdelovalci krmilnih omar in drugi uporabniki OMRON panelnih rešitev, lahko enostavno prenesejo vse bistvene podatke o izdelku, kar prihrani čas in trud izdelave v fazi načrtovanja, zmanjša napake in pomaga izboljšati splošno kakovost projekta. Inženirji izberejo potrebne podatke, celotna dokumentacija pa se hitro in vzporedno razvija z izdelavo projekta.

 

Slika 1: CAD programska oprema PCSCHEMATIC Automation