Optični ojačevalnik Omron E3X-ZV

Stroškovno najbolj učinkovita rešitev za stabilno in zanesljivo zaznavanje

Ta stroškovno učinkovita rešitev je optimizirana za izpolnjevanje bistvenih nalog za zaznavanje prisotnosti ali odsotnosti obdelovancev v različnih aplikacijah, kot so stroji za sestavljanje izdelkov, vibracijski podajalniki, valjčne stiskalnice in navijalniki folij.

OMRON je izvedel strateške spremembe v materialih in proizvodnem procesu, uporabil nove tehnologije za znižanje stroškov in pri tem ohranil kritične funkcije ter zmogljivost. Nova serija ojačevalnikov E3X-ZV tako predstavlja najboljše razmerje med ceno in uporabo, ki proizvodnji omogoča večje prihranke. 

KLJUČNE PREDNOSTI E3X-ZV

  • Enostavna nastavitev z gumbom »Smart Tunning«
  • Eno-kanalni in dvo-kanalni modeli
  • Izhod PNP ali NPN
  • Funkcija časovne zakasnitve izhoda
  • Integrirane logične operacije: IN, ALI & XOR
  • Dinamični nadzor jakosti žarka za stabilna detekcijo pri sijočih in črnih materialih
  • Visoko natančna obdelava signalov, ki omogoča zaznavanje predmeta velikosti 3 µm

 

STROŠKOVNO UČINKOVITA ZASNOVA

Možnost dvo-kanalnega modela E3X-MZV je zasnovana tako, da minimizira komponente, poenostavi strukture in uporabi OMRON-ovo lastniško dvo-kanalno tehnologijo za zmanjšanje števila potrebnih optičnih senzorjev, kar na koncu zmanjša stroške.

Primer uporabe E3X-ZV ojačevalnika

Zaznavanje šivov v valjčnih stiskalnicah za sekundarne baterije. Z bliskovito hitrim odzivnim časom 50 μs v načinu visoke hitrosti, lahko E3X-ZV natančno zajame šive na hitro premikajočih se listih in tako omogoča zaznavanje šivov na ploščah, ki se premikajo s hitrostjo do 200 m/s.

E3X-ZV lahko natančno zazna predmete, ki segajo od črnih do sijočih površin. Edinstvena zasnova ojačevalnika preprečuje nasičenost svetlobe na bleščečih površinah, kar zagotavlja zanesljivo zaznavanje tudi v zahtevnih pogojih.