OMRON svetlobne zavese serije F3SG-SR

Serija svetlobnih zaves OMRON F3SG-SR definira varnost na proizvodnih mestih

Serija F3SG-SR ponuja celovito linijo varnostnih svetlobnih zaves različnih višin za različne varnostne aplikacije in zajema vse vidike od načrtovanja, uporabe in vzdrževanja le-teh.

                                                      

Svetlobna zavesa F3GS-SR                                                            Tehnologija Intelligent Tap

Ključne lastnosti svetlobnih zaves serije F3SG-SR:

  • Prilagodljiva za najrazličnejše zaščitne aplikacije in višine.
  • Robustna struktura za uporabo v katerem koli okolju (IP67G, IP69K).
  • Hitra namestitev: Indikator območja svetlobnega snopa t. i. Area Beam Indicator (ABI) omogoča natančno nastavitev žarkov za zaznavanje na dolge razdalje.
  • Enostavna diagnostika: Indikatorji stanja pomagajo pri določanju optimalnega časa zamenjave zavese in morebitnih napak.
  • Zaščita brez mrtvega prostora (razen modelov za zaščito prstov) na obeh straneh zavese: zaznavanje roke operaterja kjer koli na varnostnem območju, tudi v serijski povezavi ali vezavi tipa U.
  • V primeru menjave zavese lahko nastavitvene parametre enostavno kopiramo in obnovimo s tehnologijo »Inteligent Tap« tudi na daljavo, monitoring pa izvajamo preko Bluetooth povezave.
  • S tehnologijo »Inteligent Tap« in IO-Link se zbirajo podatki med upravljanjem, za preprečevanje nenačrtovanih zaustavitev. 

Širok nabor zaščitnih aplikacij

Proizvajalci se morajo ukvarjati z globalnimi produkti in s prilagodljivo proizvodnjo. Pri Omronu smo tako razvili serijo F3SG-SR, ki vključuje široko paleto aplikacij in zaščitnih višin, da popolnoma ustrezajo zahtevanemu zaščitenemu območju. S serijo F3SG-SR lahko standardiziramo uporabo varnostnih svetlobnih zaves na posameznih mestih proizvodne linije in s tem poenostavimo izbiro le-teh.

 Zaščitne aplikacije

Kopiranje in prenos konfiguracij iz obstoječe svetlobne zavese na novo s tehnologijo Intelligent Tap

Namestitev in vzdrževanje serije F3SG-SR je izredno enostavno. Iz obstoječe svetlobne zavese kopiramo konfiguracijo, jo obnovimo na novo zaveso in vklopimo delovanje. Intuitivni indikatorji poenostavijo fino prilagajanje žarkov za zaznavanje npr. pri dolgih razdaljah in pomagajo določiti optimalni čas nadomestitve. Poleg tega tesno zapečatena in robustna konstrukcija z odpornostjo na olje skupaj z dolgim dosegom delovanja, zaradi svoje edinstvene optične zasnove, omogoča seriji F3SG-SR zanesljivo zaznavanje tudi v težkih razmerah in ekstremnih temperaturah.

Zamenjava svetlobne zavese s funkcijo Intelligent Tap

Indikator območja snopa t. i. ABI (Area Beam Indicator) za enkratno preverjanje snopa žarkov

Preverja se lahko vklop/izklop svetlobne zavese in nizko intenzivnost svetlobe. Indikator območja snopa t. i. ABI pa omogoča fino nastavitev žarkov pri zaznavanju na dolgih razdaljah.

Indikacija svetlobnega snopa (ABI)

Enostavna diagnoza napak z barvnimi indikacijami

Jasni LED indikatorji z naslovi pomagajo pri predvidevanju vzdrževanja z odkrivanjem umazanije in določanjem optimalnega časa zamenjave.

Indikacija napak

Enostavno upravljanje

Preko komunikacije IO-Link se lahko priključimo z različnimi napravami in tako upravljamo svetlobne zavese. Z mobilno napravo in Bluetooth povezavo lahko spremljamo informacije o zaustavitvah naprav. Oddaljeno spremljanje in zbiranje podatkov o delovanju preprečuje nenačrtovane prekinitve delovnega procesa. 

Nadzorovanje s tehnologijo Bluetooth in IO-link