OMRON fotoelektrični senzor serije E3AS-HL

Nova tehnologija zaznavanja zazna težavne objekte in zmanjša potrebo po zapleteni namestitvi

OMRON predstavlja laserski senzor E3AS-HL CMOS z novo tehnologijo, ki bistveno izboljša zmožnost zaznavanja. Zanesljivo odkrivanje težko zaznavnih objektov pomaga odpraviti potrebo po zamudnem načrtovanju in prilagajanju namestitve ob zagonu opreme.

Na kakovost zaznavanja z običajnimi odsevnimi fotoelektričnimi senzorji vplivajo barva objekta, material ali površina, za načrtovanje in prilagoditev namestitve senzorja za vsak objekt pa so potrebne človeške izkušnje in spretnosti. Ta problematika se pogosto pojavlja v avtomobilski in živilski industriji, kjer se zaznavajo različni objekti s kompleksnimi oblikami in sijočimi površinami.

Fotoelektrični senzor E3AS-HL

Novi laserski senzor CMOS E3AS-HL lahko zanesljivo zazna objekte, ki jih z odsevnimi fotoelektričnimi senzorji ni mogoče zaznati. Prvi takšen algoritem zaznavanja v industriji, doseže hitrost vzorčenja 10.000 krat na sekundo, edinstvena obdelava akumulacije OMRON pa poveča občutljivost z ojačanjem najmanjše količine svetlobe, odbite od objekta. Proizvodna tehnologija prilagodi položaj leče sprejemnika v senzorju na raven mikrometra, kar omogoča zanesljivo zaznavanje katere koli barve objekta, materiala in oblike.

Tehnologija omogoča senzorju E3AS-HL, da zanesljivo zazna ukrivljene in nepravilne oblike sijočih avtomobilskih delov ter raznobarvnih in odsevnih živil in paketov. Senzor E3AS-HL se lahko uporablja tam, kjer so bili uporabljeni odsevni fotoelektrični senzorji in pomaga bistveno skrajšati čas, potreben za prilagoditev položaja in kota namestitve senzorja ter mejnih vrednosti.

Zanesljivo zaznavanje težkih predmetov zmanjšuje čas načrtovanja in zagona naprave

Zanesljivo zaznavanje različnih površin

Povečana prilagodljivost zasnove opreme, ki zmanjšuje čas načrtovanja

Zaščitna prevleka na zaznavni površini zagotavlja stabilno delovanje tudi v težkih okoljih

Zaščitna prevleka na zaznavni površini

OLED zaslon in enostavno učenje, omogočata hitro in učinkovito nastavitev 

OLED zaslon

  

 

Kontaktirajte nas za več informacij