Kolaborativni robot OMRON TM16 z nosilnostjo 16 kg

Sodelujoči robot Omron TM16 dodaja več moči in vsestranskosti v nabor kolaborativnih robotov

Predstavljamo vam novi model kolaborativnega robota OMRON TM16, z nosilnostjo 16 kg. S tem modelom se uporaba kolaborativnih robotov Omron širi tudi na robotske manipulacije izdelkov teže vse do 16kg. Omron družina kolaborativnih robotov je namenjena za raznovrstne aplikacije in s tem modelom omogočamo rešitve še za širši nabor aplikacij.

OMRON TM16 je najmočnejši robot v družini kolaborativnih robotov. Ima 900 mm dosega, izbirno vgrajeno kamero in Profinet oz. Ethernet/IP povezljivost. Sodelujoči robot TM16 je certificiran po standardu ISO/TS 15066, ki dovoljuje namestitev robota v manj varovanih območjih. To omogoča sodelovanje z operaterjem in zmanjšuje delovno področje robota. 

Kolaborativni robot TM16 lahko izboljša zmogljivost in doslednost pri različnih ponavljajočih se ali zapletenih nalogah pri sestavljanju in vzdrževanju strojev, hkrati pa varno dela skupaj z ljudmi. 

Z možnostjo namestitve na platformo mobilnega robota je omogočena rešitev, ki ne avtomatizira le prevoza izdelkov, ampak tudi zahtevnejše postopke pobiranja ali odlaganja izdelkov.

Ključne lastnosti in prednosti:

  • Maksimalna nosilnost 16 kg za manipulacijo težjih izdelkov in materialov
  • Z uporabo vgrajene kamere lahko robot izvaja kompleksnejše Pick&Place aplikacije ter tudi procese vizualne kontrole
  • Vgrajen Ethernet/IP in Profinet komunikacijski vmesnik za lažjo povezljivost z ostalimi napravami