Domov/Business/Nove OMRON F3SG-R svetlobne varnostne zavese: enostavne za namestitev, preproste za uporabo, enostavne za vzdrževanje

F3SG-xRA

Nove varnostne zavese za še hitrejšo namestitev in uporabo, s celo paleto naprednih funkcij

 

Nove OMRON F3SG-R svetlobne varnostne zavese: enostavne za namestitev, preproste za uporabo, enostavne za vzdrževanje 

Varnostne svetlobne zavese F3SG-R range združujejo torzijsko odporno konstrukcijo, prikazovalnik s QR kodo, ki pomaga pri odpravi morebitnih težav in enostavno montažo z novimi montažnimi elementi in priključki. Da ugodi zahtevam širokemu krogu uporabnikov, so svetlobne zavese na voljo v dveh različicah, in sicer osnovna F3SG-RE za splošne in F3SG-RA za naprednejše in zahtevnejše varnostne rešitve.

Dve različici …

Obe različici (osnovna in naprednejša) F3SG-RE različice imata predpripravljene priključke, kar zmanjša čas žičenja in jasno LED indikacijo. Ponašata se z robustnim ohišjem, z IP67 zaščito, ki je primerno za spiranje z vodo in montažo v prašnih okoljih. Enostavnejša F3SG-RE ponuja zanesljive in stroškovno učinkovito rešitev za enostavnejše aplikacije, medtem ko naprednejša F3SG-RA izpolnjuje dodatne zahteve, kot je recimo kaskadna vezava do treh parov zaves in široka paleta dodatnih funkcij. Te vključujejo funkcijo plavajočega temnenja žarkov, kar je zelo praktično pri linijah, kjer se produkti pomikajo v/izven nevarnega območja skozi zaveso, pre-reset funkcijo, kar preprečuje neželeno delovanje stroja, ko je oseba še vedno prisotna v nevarnem območju, na voljo so tri izvedbe »muting« funkcija z dodatnimi zavesami ali senzorji…

… Različne vrste in višine

Obe različici sta dobavljivi s 14 mm ali 30 mm resolucijo žarkov. Različice s 14 mm resolucijo so na voljo z varovalnimi višinami do 2080 mm in imajo delovno razdaljo do 10 m, različice z resolucijo 30 mm pa so na voljo z varovalnimi višinami do 2510 mm, z delovno razdaljo do 20 m. F3SG-R zavese imajo izjemno togo konstrukcijo, kar odpravlja probleme zaradi zvijanja ohišja pri montaži, prav tako pa so manj občutljive na vibracije med delovnim procesom. Par zaves se sinhronizira s pomočjo optične sinhronizacije, tako da ni potrebno žičenje med oddajnikom in sprejemnikom.

Enostavno odpravljanje težav

Zanimiva in uporabna novost je prikaz QR kode, ki se pojavi v primeru morebitnih težav pri nastavljanju ali med delovanjem. Po skeniranju s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom se nam odpre spletna stran, kjer je na voljo informacija in opis odprave težave. Pomoč je na voljo v 8 jezikih. Nastavljanje in spremljanje delovanja varnostnih zaves je možno s pomočjo konfiguracijskega orodja »Configuration Tool SD Manager2« (slika 1).

                                                                          slika 1

 

Slika 1: Programsko orodje Configuration Tool SD Manager2

Enostavna montaža in nastavitev

Novi Smartclick M12 priključki (slika 2) zahtevajo le osmino obrata, da se zaskočijo in kljub temu zagotavljajo zanesljivo IP67 zaščito. Za zavese so na voljo so še dodatne zaščite, ki varujejo zaveso pred mehanskimi poškodbami in praskami (slika 3). Posebni montažni elementi omogočajo enostavno poravnavo žarkov med zavesama, tudi ko je ta že enkrat montirana (slika 4).

                                                                                                           slika 2

Slika 2: Dodatna zaščita

slika 3

Slika 3: Dodatna zaščita

slika 4

Slika 4: Dodatna zaščita

2017-05-19T01:43:31+00:00